Soslu Tavuk Şiş Tarifi

Soslu Tavuk Şiş

Soslu Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Tavuk butlarını küğ küp doğrayın.

Bir kaseye yoğurt, portakal suyu, zeytinyağı ve bahartaları ekleyin ve karıştırın.

Tavuk butlarını karışıma atın ve her taraflarının iyice bulandığına emin olun. Biberiyelerin yapraklarını da ayırın ve sosla karıştırın.

Sosun içinde 30 dk buzdolabında bekletin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Tavukları şişe dizin ve fazla sosu süzmesi için 2-3 dakika kasenin üzerine dizin.

Fırının ızgara teline tavuk şişleri dizin ve 10-15 dakikada bir çevirerek tüm yüzeylerini eşit olarak pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Malzemeler

  • 750 gram kemiksiz tavuk but
  • 1/2 adet portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dal taze biberiye

İpucu

Portakal suyu ve yoğurt, tavuk etlerinin yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak: yemek.com

Kaynak: Soslu Tavuk Şiş Tarifi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s