Un Çorbası Tarifi

Un Çorbası

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.

Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.

Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.

Kaynamaya başlayan un çorba‘sına tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.

Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Servis kaselerine aldığınız sıcak un çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

İpucu

Çorbayı, ince ince rendelenmiş sarımsak eklediğiniz üzüm sirkesi ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Kaynak: yemek.com

Kaynak: Un Çorbası Tarifi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s